Времето в София До обед ще преобладава разкъсана  облачност и

...
Времето в София До обед ще преобладава разкъсана  облачност и
Коментари Харесай

Времето се влошава

Времето в София

До обед ще доминира раздрана  облачност и температурите в столицата ще се покачат. Ще духа мощен  югозападен вятър.

Следобед от северозапад ще настъпи смяна на времето. Облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще стартират превалявания от дъжд. Очакваме и гръмотевична активност.

Минималните температури ще са към 7-8°С, а оптималните – сред 18-22°С.

Времето по планините

Планините няма да са подобаващи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде най-вече с раздрана, висока облачност. Следобед ще развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Северозападна и Централна България, ще превали дъжд. Валежи от дъжд се чакат и над Рило-Родопския масив.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°C, на 2000 метра - към 7°C. До обед ще духа и мощен южен вятър. Следобед вятърът ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква леден въздух. Остава висока лавината заплаха!

Времето по Черноморието

До обед ще доминира раздрана висока облачност. Следобед преваляванията от Западна България ще доближат и Черноморието. През деня ще духа слаб вятър от югозапад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да се усили.

Максималните температури ще бъдат сред 18°C и 19°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 8°-10°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Очакваме прекосяването на леден атмосферен фронт и на доста места от запад на изток ще паднат обилни по количества превалявания. Ще има условия и за градушки.

Почти без превалявания ще е над Южна Гърция.

Източник: Meteo Bdlkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР